AVG

WAT IS AVG?

Op 25 mei 2018 wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is de Nederlandse variant van de Europese wet General Data Protection Regulation (GDPR).

Deze wet geeft personen meer privacyrechten en publieke en private organisaties binnen en buiten de EU meer verantwoordelijkheden. De AVG verplicht organisaties organisatorische en technische maatregelen te nemen om de privacy als het gaat om de verwerking van
persoonsgegevens te waarborgen. De Autoriteit Persoonsgegevens kan een boete opleggen van maximaal 20 miljoen euro aan elke organisatie die deze wet overtreedt.

VEILIGHEID PERSOONSGEGEVENS

Met de AVG ligt er een belangrijke verantwoordelijkheid bij Cohedron en haar werkmaatschappijen om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens en alle werkprocessen en systemen AVG-proof te houden. Cohedron zorgt ervoor dat jouw persoonsgegevens en die van onze klanten (derden) veilig zijn. Iedereen bij Cohedron heeft hierin een belangrijke rol.

WAT BETEKENT AVG VOOR JOU?

Het is belangrijk dat we allemaal zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Lees hieronder de belangrijkste tips!

  • Verzamel en bewaar fysiek en digitaal geen informatie over (potentiële) medewerkers en of klantdata op je bureau, bureaublad, in je eigen Outlook omgeving, in je tas of in je leaseauto.
  • Schoon (regelmatig) je e-mailbox en persoonlijke schijf op en verwijder klant en of medewerkersgegevens.
  • Verwerk je gegevens over medewerkers en/of klanten? Stem met je leidinggevende en je collega’s af welke mogelijke AVG acties uitgevoerd dienen te worden en hoe je voortaan deze gegevens zorgvuldig verwerken.
  • Heb je een nieuwe klant? Stem met je leidinggevende af of er sprake is van verwerking van data. Het is mogelijk dat er een verwerkingsovereenkomst moet komen. Neem hiervoor contact op met de AVG-coördinator van jouw werkmaatschappij.

MEER INFORMATIE

Om jou handvaten te geven wat AVG is en hoe je ermee om kunt gaan, tref je op deze pagina de volgende informatie:
Belangrijke AVG definities
Wat zijn persoonsgegevens?
Wat zijn de rechten van betrokkenen en hoe ga ik hiermee om?
Wat is een datalek en hoe ga ik hiermee om?

VRAGEN?

Voor vragen over de AVG kan je terecht bij de AVG-vertegenwoordiger(s) van jouw werkmaatschappij (jouw leidinggevende weet wie dit is).

Voor algemene vragen over de AVG kan je ook terecht bij Cohedron Tenderdesk.

Bekijk ook de website van Autoriteit Persoonsgegevens voor meer informatie.

De full service partner voor gemeenten

  • Outsourcing
  • Detachering
  • Consultancy

Samen impact maken?

Taal

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

Wil jij van betekenis zijn in je werk?

Klik hier voor een baan bij een van onze boutiques.