Project Langhenkel – Talenter | Het opleiden van Tozo-specialisten en opzetten van Projectteams: gemeente Utrecht en WIL

Werkmaatschappij: Langhenkel-Talenter
Project: Het opleiden van Tozo-specialisten en opzetten van Projectteams: gemeente Utrecht en WIL
Doel: Het opleiden van Tozo-specialisten en opzetten van Projectteams
Duur project: Het project van de WIL is gestart half juni en duurt tot op heden

‘Ondersteun ons bij het implementeren en uitvoeren van de Tozo’

Door de coronacrisis zijn veel zelfstandig ondernemers in financiële nood gekomen. De Rijksoverheid voerde daarom voor deze doelgroep een nieuwe regeling in: de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Zelfstandig ondernemers ontvangen een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als hun inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Ook is een lening voor bedrijfskapitaal mogelijk om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Langhenkel-Talenter ondersteunde succesvol meerdere lokale overheden bij het vakkundig implementeren en uitvoeren van deze regeling.

Aanpak

In samenwerking met de Langhenkel-Talenter Academie is een interactieve, online Tozo-opleiding ontwikkeld. Deze was al klaar voordat de wet officieel was ingegaan. In totaal hebben wij 175 medewerkers opgeleid en klaargestoomd voor de uitvoering van de Tozo.

Resultaat

Een van de gemeenten waarvoor wij de Tozo-opleiding verzorgden, was de gemeente Utrecht. Het Tozo-team was binnen twee weken klaar om te starten, dat samen een groot aantal aanvragen afhandelde. De gemeente Utrecht was niet alleen tevreden met dit mooie resultaat, maar was ook te spreken over de persoonlijke en hoge kwaliteit van de dienstverlening. Hoewel dit project in korte tijd uitgevoerd moest worden, werd nauw contact gehouden met onze relatie en werd keer op keer maatwerk geleverd.

Door ook onze eigen medewerkers op te leiden tot Tozo-specialisten, zijn wij ook in staat om volledige Tozo projectteams op te zetten. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) heeft van deze dienst gebruik gemaakt. Door onze ervaren Tozo-medewerkers, nieuwe medewerkers op te laten leiden en ook in de vakantieperiode continu voldoende bezetting te garanderen, zorgden wij voor optimale ontzorging.