24 juni 2021

House of HR neemt Cohedron over

Utrecht, 21 juni 2021 – Full-service provider voor publieke sector versterkt House of HR’s impact op Nederlandse markt House of HR, de Europese groep van HR servicebedrijven, neemt de Nederlandse holding Cohedron over, een leidinggevende groep van full-service dienstverleners voor de publieke sector. De overname versterkt House of HR’s positie op de Nederlandse markt én in de publieke dienstverlening.

Cohedron is een dienstverlener met focus op de publieke sector. De groep heeft verschillende specialisaties en werkt onder diverse merken: Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Plangroep en Plangroep Financiële Services. Met meer dan 2.000 professionals en meer dan 30 jaar ervaring ondersteunt en adviseert Cohedron overheden, non-profit organisaties en bedrijven. Het doet dat via outsourcing van processen en detachering van goed opgeleide specialisten (allebei vooral in de publieke sector) en ook via advisering van organisaties en overheden. Cohedron haalde in 2020 een omzet van ca. 132 miljoen euro, met een EBITDA van ca. 19 miljoen euro.

Cohedron voert sinds 2017 een actieve groeistrategie. Die leidt nu tot de overname door House of HR. House of HR neemt alle aandelen over van de voormalige meerderheidsaandeelhouder Argos Wityu. Het management van Cohedron verkoopt zijn minderheidsaandelen aan House of HR maar blijft wel aan boord van Cohedron én herinvesteert in House of HR. Daarmee bevestigt het zijn engagement naar zowel Cohedron als naar House of HR. De overname is wel nog onderhevig aan de goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM.

Jeroen Ekkel, CEO van Cohedron, is blij met de intrede in House of HR: ‘Behoren tot hét Talent Powerhouse, met dezelfde visie, expertise en ondernemende cultuur als wij, is een ‘match made in heaven’. Door de integratie in House of HR kunnen we de volgende stap zetten in de nationale en internationale ontwikkeling van ons bedrijf en onze groeiambitie waarmaken. Hierbij focussen we op technische innovatie, autonome groei en de kwaliteit van dienstverlening. Samen zijn we sterker en kunnen we nog meer van betekenis zijn op het leven van mensen en de maatschappij. Dat is wat ons elke dag weer drijft.’ Zo wil Cohedron in de toekomst verder investeren in expertise en technologie, zoals via eigen IT-platformen, maar ook dankzij de know-how van House of HR op dit vlak.

Rika Coppens, CEO van House of HR, verwelkomt de meer dan 2.000 nieuwe Happy Rebels in House of HR: ‘We heten de mensen van Cohedron hartelijk welkom in onze familie van Happy Rebels. Met de unieke kwaliteiten en het aanbod van Cohedron betreden we het domein van de publieke sector, iets wat al langer op ons verlanglijstje stond. Een verdere groei in Nederland én zoeken naar opportuniteiten in andere landen waar we actief zijn, behoren zeker tot de mogelijkheden in de nabije toekomst. Er wacht ons een fantastische toekomst.’

De overname van Cohedron is al de vierde sinds begin dit jaar, en de tweede in Nederland. Cohedron wordt één van de Engineering&Consulting PowerHouses naast o.a Accent in België, Abylsen in Frankrijk, Covebo, Continu Professionals en Redmore in Nederland. In Duitsland fusioneerden eerder dit jaar al Zaquensis en TIMEPARTNER. In Nederland is House of HR volgens de site Flexmarkt de vijfde grootste speler én bovendien de sterkste groeier in 2020. Dankzij haar organische groei, het post-Covid herstel en de acquisities die het eerder dit jaar al afrondde, zal House of HR dit jaar meer dan 2 miljard euro omzet realiseren.

Taal

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

Wil jij van betekenis zijn in je werk?

Klik hier voor een baan bij een van onze boutiques.