Plangroep

Integrale Schulddienstverlening bij de gemeente Almere

Werkmaatschappij: Plangroep
Project: Integrale Schulddienstverlening bij de gemeente Almere
Doel: Van preventie tot en met duurzame curatieve oplossingen voor de schuldenproblematiek van burgers van de gemeente Almere
Duur project: 2013 tot en met 2023. Contract is maximaal verlengd.

‘Verzorg de dienstverlening voor onze schulddienstverleningen’

Via aanbesteding kregen we de opdracht om maatwerktrajecten voor diverse schulddienstverleningen aan te bieden en daar Plangroeps dienstverlening op in te zetten. Hiervoor werkt Plangroep nauw samen met de maatschappelijke partners in Almere voor het psychosociale aspect van schuldenproblematiek. En daarnaast verzorgt Plangroep preventieve activiteiten voor burgers van de gemeente. Hiervoor wordt jaarlijks een actieplan gemaakt door Plangroep in samenwerking met de gemeente.

Aanpak

In de loop van de jaren zijn er activiteiten ontwikkeld door Plangroep in samenwerking met de gemeente op het gebied van vroeg-signalering. En zijn er doelgroep specifieke concepten ontwikkeld en ingezet zoals bijvoorbeeld het Jongeren Perspectief Fonds (JPF). Hierbij staat het toekomstperspectief van jongeren centraal en niet de schulden.

Resultaat

Het resultaat is dat Plangroep alle activiteiten uitvoert op het gebied van preventie en vroeg-signalering van burgers met financiële problemen, het duurzaam oplossen van de schuldenproblematiek door maatwerktrajecten in combinatie met budgetcoaching en budgetbeheer.

Taal

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

Wil jij van betekenis zijn in je werk?

Klik hier voor een baan bij een van onze boutiques.